20 gratis børnebøger til sommerferien! – start i morgen sidste skoledag: fredag d. 26. juni

header3-1

Hvor meget kan man få touchscreen-generationens børn til at læse i sommerferien, hvis bøgerne er lige så lette at gå til som en video på Youtube?

Dette eksperiment er vi en flok etablerede BU-forfattere, der er i fuld gang med at udføre.

Fra den 27. juni og ferien ud stiller vi 20 af vores bøger gratis til rådighed på www.gratisbørnebøger.dk

Vi tror på, at tilgængelighed er nøglen, hvis man skal nå ud til moderne touchscreen-børn, der vil have bøgerne her og nu, uden login, uden begrænsninger i antal lån og uden at skulle en tur på biblioteket.

Vi tror på, at gode børnebøger kan tage konkurrencen op med spil, film og sociale medier, hvis de bare bliver præsenteret på børnenes præmisser; nemlig online og lige til at gå til.

Og vi er villige til at lade det komme an på en prøve.

For at få det fulde udbytte af læs-gratis-eksperimentet har vi brug for ambassadører og partnere, der kan hjælpe os med at få budskabet ud. Så del eller videresend dette opslag – hvis du synes om initiative.

Bag læsekampagnen Gratis Børnebøger står seks af landets mest produktive børnebogsforfattere, der tilsammen har skrevet godt 300 titler: Benni Bødker, Jan Kjær, Henrik Einspor, Morten Dürr, Bo Skjoldborg og Ellen Holmboe.

Reklamer

15 thoughts on “20 gratis børnebøger til sommerferien! – start i morgen sidste skoledag: fredag d. 26. juni

 1. Hejsa.
  Super godt initiativ!
  Som folkeskolelærer siger jeg; fedt – mere af den slags! 🙂 Børnene, og især drengene, er vilde med at læse bøger på Ipad’en.
  Jeg har en 1.klasse, og efter vi satte gang i læsning af bøger på nettet, har vi fået mange positive tilbagemeldinger fra forældrene, især til drenge, om, at NU er de vildt motiveret for at læse – skøønt :))))
  Hvis I laver samme gode tiltag igen næste år, vil jeg foreslå, at I sender reklamen ud nogle uger inden sommerferiestart, så vi kan nå at linke siden til forældrene på intra, inden børnene går på sommerferie.
  Rigtig god sommer 🙂
  Mange hilsner fra Dorthe Garbøl.

 2. Pingback: Læsekampagne "Gratis børnebøger" - en god måde at holde læseniveauet sommeren over | www.ditskolebarn.dk

 3. Hej med jer.

  Fedt initiativ! Jeg vil straks indvie alle mine børn i dette. Jeg ELSKER jeres bøger, og at få lov til at overvære et foredrag med dig Morten Dürr var stort :). Og enig med Dorthe Garbøl – lidt før på banen, så vi kan linke via vores intra og derved sprede budskabet til endnu flere læseglade børn.

  God sommer!!
  Hilsner Helle

 4. Så flott. Bor i Norge men barna leser gjerne på dansk. På vår skole er hele november måned leseaksjon, der konkurrerer barna om å lese flest bøker. Vi avslutter måneden med middag på Litteraturhuset og en bok etter eget ønske i butikken. Det er populært 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s